Team News / January 5, 2018

Tomsku Haastattelu

Tänään meillä on ilo tarjota teille haastattelu, jonka olemme tehneet meidän NYYRIKKI CS:GO -joukkueen AWP-pelaajan, Roope “tomsku” Simpasen kanssa:

 

Vaikka olet erittäin tunnettu CS yhteisössä niin esittelisitikö vähän itseäsi?

Olen Roope Simpanen 23v Keravalta kotoisin. Pelihistoriastani sen verran, että olen aloittanut pelaamisen counter strike 1.6 pelistä vuonna 2005 jolloin pelaaminen oli vain kavereiden kanssa hauskanpitoa.. Vuonna 2008 pelasin ensimmäisen kerran joukkueessa jolloin olin 14-vuotias ja siitä peliurani sitten alkoi jolloin pääsin koko ajan parempaan joukkueeseen suomessa. Ensimmäisen kerran olin ulkomailla turnauksessa vuonna 2012 (CPH games) joka oli ensimmäinen iso ulkomaan turnaus minulle, olin kyllä käynyt monissa kymmenissä turnauksissa ennen sitä kotimaassa, Virossa ja Ruotsissa. Pelasin Counter Strike 1.6:sta loppuvaiheessa suomen parhaimmissa joukkueissa siihen asti kun tuli Counter Strike Global Offensive jonka jälkeen lopetin pelaamisen puoleksitoista vuodeksi ja jatkoin pelaamista uuden pelin parissa vuonna 2014 ja siitä asti olen pelannut tähän päivään aktiivisesti Suomen parhaimmissa joukkueissa (ENCE, ENCORE, SkitLite,Panthers).

Tomsku pelasi shakerin kanssa Panthers-joukkueessa.
Photo: Sett.fi

 

Koska ja mistä syystä päätit ruveta pelaamaan CS:ää ammattimaisesti sen sijaan, että pelaisit vain harrastuksena muiden joukossa?

Olisikohan vuosi ollut juuri 2015 kun pääsin Encore joukkueeseen (ex-3DMAX) ja minulla oli todella vähän pelattuja tunteja (300h) verrattuna muihin pelaajiin jotka pelasivat sillä tasolla. Siinä vaiheessa tajusin voivani joskus pelata vielä ammatikseni tätä peliä jatkamalla panostusta täysillä. Ensimmäisen kerran pelasin virallisesti ammatikseni josta sain kuukausipalkkaa Encessä vuonna 2016.

 

Mitä perhe ja ystäväsi ajattelivat päätöksestä ja saitko heiltä tukea päätöksessä?

Kun olin alaikäinen niin vanhempani eivät tykänneet kun pelasin paljon tietokoneella, mutta nykyään ne kannustavat minua tässä ja katsovat kaikki pelini ja turnaukseni kotona. Kaverini ovat aina tukeneet minua pelaamisessa todella hyvin ja potkineet minua eteenpäin tekemään tätä ammatikseni.

 

Fanititko peliuran alussa jotakin tiettyä pelaajaa tai joukkuetta?

Kyllä minulla on ollut peliuran aikana muutama pelaaja jota olen fanittanut esim f0rest jo 1.6 pelistä asti. Nykypäivänä fanitus on jäänyt vähemmälle mutta on minulla vieläkin lempijoukkue (Faze & SK) joiden pelejä tykkään katsella ja ottaa oppia! jos noista kahdesta joukkueesta pitäisi valita pelaaja nykypäivänä ketä fanitan niin se on ehdottomasti FalleN.

 

Henkilökohtaisesti pelaat ehkä paremmin kuin koskaan ennen, mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi vuodelle 2018?

Kyllä tämä pitää paikkaansa, mutta se johtuu myös omasta panostuksesta ja mielenkiinnosta tähän peliin tänä vuonna enemmän kuin koskaan ja minulle on kertynyt pelitunteja myös todella paljon enemmän verrattuna aikaisempiin vuosiin. Tavoitteeni vuodelle 2018 olisi päästä enemmän ulkomaan turnauksiin ja pärjätä siellä.

 

Olet nyt ensimmäisiä kertoja joukkueessa mentorin asemassa yhdessä nuorten ja lupaavien pelaajien kanssa. Kuinka hoody ja chipo on sopeutuneet joukkueeseen ja pelityyliisi?

Joo en ole aikaisemmin pelannut asemassa missä joudun opastamaan uusia nuoria lupauksia, mutta omasta mielestä se on mennyt ihan hyvin. Hoody ja chipo ovat sopeutuneet todella hyvin pelityyliini ja olemme koittaneet rakentaa meidän pelin minun awp pelaamisen ympärille joka on tuottanut ok tulosta siihen nähden kauan joukkue on ollut pystyssä.

 

Dreamhack Masters julkaisi Tukholman yhdeksi turnaus paikoista. Uskotko että turnaus leviäisi myös mahdollisesti Suomeen lähiaikoina?

Kyllä uskon että suomeen tulee parin vuoden sisään turnauksia isoimmilta järjestäjiltä.

 

Suosikki ruoka?

Aasialainen ruoka

 

Kaikkein aikojen paras joukkuekaveri?

Minulla on aina ollut todella hyvät ja mukavat tiimikaverit ja suurin osa niistä on ollut jo 1.6 aikoina samassa joukkueessa kanssani, mutta jos pitäisi nostaa pari pelaajaa niistä niin se olisi Niko “nasu” Kovanen siksi koska hän on auttanut minua eteenpäin urallani ja toinen pelaaja olisi Miikka “sunny” kemppi koska hän auttoi minua Encessä pelillisessä kehityksessä.

 

Paras LAN-turnaus?

Ehdottomasti PGL Regional Championship Europe – ELEAGUE major qualifiers Encen kanssa.

Photo: HLTV.org

 

1.6 vai CS:GO?

Kyllä 1.6 oli todella hyvä peli, mutta CS:GO vie tällä hetkellä voiton.

 

Kuuluuko Ananas Pizzaan?

Kyllä kuuluu.

 

Kiitoksia Roope, kun sait aikaa vastata haastatteluumme.. Voit seurata tomskun tulevia matseja Twitterissä!

Tomsku’s Twitter: https://twitter.com/tomskucsgo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *